top_banner_turizmus_1.png top_banner_turizmus_2.png top_banner_turizmus_3.png

Gyülekezet

Gyülekezetünk hétköznapjai, Istentiszteletek, közösségi élet.
Elérhetőségek, projektek, támogatási lehetőségek.

A gyülekezet

A több évszázada fennálló gyülekezetünk, a Bibliai hit megélése és az Ige üzenetének terjesztése mellett, még a közösség építését, idősek látogatását, fiataljaink erkölcsös úton való nevelését, és az ehhez szükséges támogatás megteremtését tartja fontosnak. Mindezek érdekében evangélizációs alkalmakat, jótékonysági ruhavásárt, ifjúsági alkalmakat szoktunk szervezni, valamint már egy ideje folyamatos roma missziót végzünk Vizsolyban. Célunk továbbá a településen fellelhető mély szegénység enyhítése. Ennek érdekében gyülekezetünk olyan projekteket indított el és kíván még elindítani, amelyek segítségével munkahelyeket tudunk teremteni a helyi lakosok számára.

Presbitériumunk szilárd elhatározása, hogy a Vizsolyi Biblia emlékét, örökségét, méltó módon megőrizze és továbbadja az utókor számára.

Ennek érdekében egy látogatóközpont felépítése mellett döntöttünk, mely a Vizsolyi Bibliához méltó és a kornak megfelelő igényeket kiszolgálva kívánja majd a zarándokokat, turistákat kiszolgálni, fogadni.

Mindez a vizsolyi református templom udvarán, kerítésén belül épül meg.

Ennek első lépcsője már meg is valósult, ez a Mantskovit Bálint könyvesház, kávézó. Ebben az épületben várjuk a kedves vendégeinket, itt finom kávét fogyasztva megpihenhetnek, itt találkozhatnak egy gyönyörű, az országban egyedülálló festett kazettás mennyezettel, és itt tudnak vásárolni belépőjegyet az Árpád kori templomba, a Vizsolyi Bibliához.

Következő lépcsőként a Mantskovit Bálint könyvesház és kávézó tetőszerkezetét szeretnénk átépíteni úgy, hogy az zarándokokat, turistákat tudjon befogadni, igényesen kialakított szállással. Ennek érdekében a Vizsolyi Református Egyházközség hitelesített téglajegyeket bocsájtott ki, melyek egyedi védelmi jellegzetességgel vannak ellátva. A téglajegyek merített papírra készültek A4-es méretben, bal oldalt a Vizsolyi Biblia első oldala látható, jobb oldalt a gyülekezet lelkipásztorának felhívása a támogatók felé, a gyülekezet száraz bélyegzője, valamint lelkészi jóváhagyás és sorszámozás található, melyet nyilvántartásban vezetünk. A téglajegyek megvásárolhatók, egyenként 5000 ft.-ért. Az ebből befolyt összegekből szeretnénk felújítani a Mantskovit Bálint könyvesház, kávézó tetőterét.

Kérjük Önt, hogy amennyiben megteheti, támogassa gyülekezetünk munkáit, misszióit. 
A támogatásról bővebb információt a Támogatás menüpontban talál.
Köszönettel: Vizsolyi Református Egyházközség

Istentiszteletek:Vasárnap 11:00-12:00
Helyszín: tavasztól őszig Árpád kori templom, télen a Mantskovit Bálint könyvesház.

 
Megosztás

Kövessen bennünket Facebookon is: